-300 г белакачаннай капусты,
-1 морква,
-2 агурка,
-200 г. яблыкаў і свежых ці замарожаных вішань,
-3 ст. л. маянэза,
-цытрынавая кіслата,
-цукар,
-соль.
Капусту нашаткаваць, пасаліць, перацерці да атрымання соку, выкласці ў салатніцу, заправіць цытрынавай кіслатой і цукрам, даць настаяцца 30-40 хвілін. Моркву нацерці на дробнай тарцы, агуркі нарэзаць саломкай, яблыкі нарэзаць кубікамі (пакінуць некалькі долек яблыкаў). З вішань выдаліць костачкі. Пакласці ўсё да капусты, заправіць маянэзам, пасаліць, перамяшаць. Упрыгожыць долькамі яблыкаў і вішнямі.
|