-язык цялячы адвараны - 2 шт.
-агурок свежы (буйны) - 2 шт.
-зялёны гарошак кансерваваны - 1 слоік
-бульба адвараная сярэдняя - 5 шт.
-яйкі адвараныя - 5 шт.
-кроп - 50 г
-часнык - 6 зубчыкаў
-маянэз
-соль
1. Агуркі свежыя з вечара падрыхтаваць: кожны агурок разрэзаць
уздоўж, паскладаць у рондаль, туды ж закінуць 5 зубчыкаў часныку і
кроп. Заліць усё крутым кіпенем і пасаліць (прыкладна 3 ст.лыжкі на 1
літр вады). Зачыніць вечкам і пакінуць на 3 гадзіны. Далей выкладваем
агуркі ў талерку і астуджаем...
2. У салатніцу наразаем кубікамі вараны язык і выціскаем 1 зубчык
часныку. Змешваем і пакідаем салату з языком на 1 гадзіну ў
халадзільніку.
3. Далей наразаем кубікамі свежыя маласольныя агурочкі, кубікамі
бульбу, яйкі на буйнай тарцы і высыпаем гарошак. Ледзь-ледзь
пасаліць, пакрышыць зеляніну і заправіць салату з языком маянэзам.
|