(кітайская кухня)
-капуста - 1,5 кг
- морква - 2 шт.
- алей - 1 шклянка
- воцат яблычны - 1/2 шклянкі
- вада - 2 шклянкі
- цукар - 2 ст. лыжкі
- соль - 2 ст. лыжкі
- глютамат натрыю - 1 ст. лыжка
- перац
- лаўровы ліст
- кмен .
Нарэзаць капусту, як для засолкі. Нацерці моркву на буйнай тарцы. Перамяшаць капусту з морквай, утрамбаваць у шкляны ці эмаляваны посуд. Пакласці ў ваду цукар, соль, перац, спецый і закіпяціць. Заліць гарачым расолам капусту і пакінуць на 6 гадзін пры пакаёвай тэмпературы. Пасля гэтага астудзіць і падаваць як салату да мясных ці рыбных страў.
|