- браколі - 1 кг
- цыбуля - 1 шт.
- маргарын - 2 ст. лыжкі
- белае дэсертнае віно - 1 чарка -
здробненыя грэцкія арэхі - 3 ст. лыжкі
- соль
-молаты чорны перац
- мушкатавы арэх
Браколі вымыць, падзяліць па суквеццях, сцеблы нарэзаць тоўстымі лустачкамі. Заліць кіпячай падсоленай вадой, пагатаваць прыкладна 5 хвілін, адцадзіць. Цыбулю ачысціць, нарэзаць, падсмажыць з 1/2 ст. лыжкай маргарыну да бурштынавага колеру. У рондалі разагрэіць 1 ст. лыжку маргарыну, пакласці падзеленыя браколі, падсмажаную цыбулю, уліць віно, заправіць па густу мушкатавым арэхам. Тушыць пад вечкам на слабым агні прыкладна 15 хвілін. Арэхі падсмажыць з 1/2 ст. лыжкай маргарыну. Браколі выкласці на летнюю талерку, пасыпаць перцам і падсмажанымі арэхамі.
|