-браколі - 500 г
-морква - 1-2 шт.
- агурок - 1 шт.
- зялёная цыбуля-батун - 50 г
- алей - 1-2 ст. лыжкі
- кмен - 1/2 г. лыжкі
- імбір - 1/2 г. лыжкі
- воцат ці цытрынавы сок
- соль
- цукар
- чорны молаты перац
Кмен заліць гарачай вадой і вытрымаць 20-30 хвілін. Браколі і моркву адварыць у падсоленай вадзе. Браколі выкласці на сіта, даць вадзе сцячы, падзяліць на часткі, даўжынёй 3-4 см. Моркву нацерці на буйнай тарцы. Салёны ці марынаваны агурок нарэзаць тонкімі лустачкамі, нарэзаць зялёную цыбулю-батун. Усё перамяшаць з алеем, паліць воцатам ці цытрынавым сокам і вадой, у якой намочваўся кмен. Заправіць па густу цукрам, соллю, імбірам, молатым перцам.
|