-памідоры - 4-5 шт. ,
-мацярдушка,
-базілік,
-2 шт. чырвонай цыбулі,
-агуркі - 2-3 шт. ,
-250 г - сыр фета ,
-салодкі перац - 2-3 шт. ,
-масліны -1 слоік,
-аліўкавы алей.
1. У першую чаргу трэба вымыць памідоры потым нарэзаць кубікамі, робім тое ж самае з агуркамі. Іх трэба нарэзаць кубікамі ці паўколамі (нарэзаных агуркоў і памідораў павінна быць прыкладна аднолькавая колькасць).
Трэба нарэзаць паўколамі цыбулю і перцы якія павінны быць вычышчаны ад насення. Нарэзаць кольцамі масліны. Зеляніну вымыць, абсушыць і і дробна насекчы.
2. Нам трэба вялікая салатніца, каб пакласці памідоры, цыбулю і агуркі і,страсянуць міску не змешваючы. Дадаць у салату масліны (можна цэлыя) і нарэзаны кубікамі сыр фета.
3. У канцы салату заправіць аліўкавым алеем зверху пасыпаць лісцем мацярдушкі і базіліка.
НАША ПАРАДА: Смачным адступам ад класічнага рэцэпту можа стаць соус, прыгатаваны з 5 ст. л. аліўкавага алею і 2 ст. л. цытрынавага соку.
|