-150 г бурака,
-100 г яблыкаў,
-100 г чарнасліву,
-50 г грэцкага арэха,
-1 долька часныку,
-1 шклянка смятаны,
-1 г. лыжка хрэна ў воцаце,
-цукар,
- соль.
Сталовы бурак сварыць у вадзе ці спячы ў духоўцы да мяккасці. Астыўшыя карняплоды ачысціць ад лупіны і нацерці на гародніннай тарцы.
Слівы вымыць, размачыць у астуджанай кіпячонай вадзе, ачысціць ад костачак, здрабніць.
Вычышчаныя арэхі патрымаць у салёнай вадзе, затым старанна вымыць і здрабніць. Часнык стаўчы.
Да смятаны дадаць хрэн, соль, цукар, замяшаць падрыхтаваныя прадукты. Упрыгожыць бураком і чарнаслівам.
|