
-турэцкі гарох нут (вараны) – 100 г
-розныя салаты (рукола, салата-латук і інш.) - 1 пучок
-цыбуля рэпчатая - 1 шт.
-часнык - 1 зубчык
-авакада - 1 шт.
-масліны – 100 г
-міндаль - 1 жменька
-сезам - 1 ст.л.
-бальзамічны воцат - па густу
-аліўкавы алей
-соль - па густу
-перац - па густу
-зялёная цыбуля - па густу
-куркума,
-кмен (молаты) - па густу
-чырвоны перац (невостры) - па густу .
Варым турэцкі гарох у злёгку падсоленай вадзе да гатовасці. Зліваем ваду, прамываем нут пад халоднай вадой.
Выкладваем на талерку, даём абсохнуць. Смажым гарох у разагрэтым аліўкавым алеі.
Выкладваем на паперу, якая ўбірае лішні алей. Нут пасыпаем молатым кменам, невострым чырвоным перцам, куркумой, дадаем сечаны часнык і рэпчатую цыбулю.
Змешваем. Падсмажваем міндаль і сезам на патэльні без алею. Рыхтуем запраўку. Змешваем бальзамічны соус, чорны молаты перац, соль, аліўкавы алей, дробна сечаную зялёную цыбулю.
Добра змешваем. На дно салатніцы выкладваем лісце розных відаў салату. Зверху выкладваем мякаць авакада, масліны і турэцкі гарох.
Крышым міндаль, пасыпаем сезамам, паліваем запраўкай. Падаём да стала.
 |