
-цыбуля-шалот - 1 штука
-сок цытрынавы - 3 ст. лыжкі
-спаржа - 1 кг
-алей аліўкавы extra virgin - 2 ст. лыжкі
-соль - па густу
-часнык сушоны молаты - 1 г. лыжка
-памідоры чэры - 2 шклянкі
-сярэдзінкі артышокаў кансерваваныя ў алеі - 420 г
1. Тонка нарэжце шалот і перакладзіце ў міску. Заліце цытрынавым сокам.
2. Разагрэйце грыль ці мангал.
3. Апырскайце спаржу 1 сталовай лыжкай аліўкавага алею і пасаліце, перамяшайце.
Выкладзіце на грыль ці мангал і смажце прыкладна 8-10 хвілін да мяккасці і румянай скарыначкі. Парэжце невялікімі кавалачкамі.
4. У міску да шалота дадайце спаржу, пакінуты аліўкавы алей, разрэзаныя напалову чэры і артышокі. Пасаліце і пасыпце часныком.
Апырскайце алеем ад артышокаў і акуратна перамяшайце. Падавайце пакаёвай тэмпературы ці астудзіце.
 |