-1 кг небуйных баклажанаў,
-соль,
-алей для пячэння,
-100 г мукі.
Марынад:
-40 г маленькіх струкоў рознакаляровага перцу чылі,
-5 зубкоў часныку,
-150 мл віннага воцату,
-3 ст. лыжкі вады.
Памыць баклажаны і выдаліць у іх пладаножкі. Не здымаючы скурку, нарэзаць лустачкамі таўшчынёй 1 см.
Выкласці баклажаны ў друшляк, пасыпаць 2 ст. лыжкамі солі і 30 хвілін настойваць у вадзе.
Затым асцярожна адціснуць далонню лустачкі і абсушыць папяровымі сурвэткамі.
Для марынаду ў перцаў чылі адрэзаць пладаножкі, спаласнуць, выдаліць насенне і дробна насекчы.
Часнык таксама дробна насекчы. Усё перамяшаць з воцатам і заліць вадой.
Лустачкі баклажанаў абсмажыць, папярэдне абкачаўшы ў муце, папрамакаць алей і заліць марынадам.
Пасля астуджэння салату падаць на стол.
|