-гарох - 400 г
-мята свежая - 50 г
-фінікі - 5 штук
-цытрыны - 1 штука
-салата рамэн - 1 пучок
-семечкі гарбуза вычышчаныя - 3 сталовыя лыжкі
1. Гарох заліць халоднай вадой, пакінуць прыкладна на гадзіну.
2. Мяту прамыць, адлучыць лісце. З фінікаў выцягнуць костачкі.
Змяшаць лісце мяты, фінікі, цытрынавую цэдру і сок 1/2 цытрыны, здрабніць блендэрам да аднастайнасці.
Развесці вадой да кансістэнцыі вадкай смятаны.
3. Салату (ці кітайскую капусту) парваць у парцыённыя талеркі.
4. Зліць ваду ад гарошку, змяшаць яго разам з гарбузовымі семечкамі і заправіць мятным соусам.
5. Выкласці ў талеркі на салатнае лісце.
|