Вы ведаеце, што зялёных гарох можа быць не толькі кансерваваным, але і свежым? Калі вам атрымаецца займець (выгадаваць ці купіць) струкі маладога гарошку, то паспрабуйце яшчэ і такі рэцэпт, дзе ў салату кладзецца менавіта струкавы гарох
-струкі гароху - 2 шклянкі
-цытрына
-аліўкавы алей- 1 ст. лыжка
-часнык – 1 зубок
-зеляніна мяты
-зеляніна каляндры
Вымыем струкі гароху (2 шклянкі) і зрэжам з іх хвосцікі. У сатэйнік нальём сталовую лыжку аліўкавага алею і пакладзем туды ж гарох. Зальём струкі вадой і сварым (5 хвілін пасля закіпання).
Такім чынам мы атрымаем злёгку недавараны і хрумсткі гарошак. Перакладзём астыўшыя струкі гароху ў салатнік, дададзім сок паловы цытрыны і сталовую лыжку аліўкавага алею, заправім соллю і чорным перцам, перамяшаем.
Перад падачай на стол пасыплем салату дробна пасечаным часныком (адзін зубчык), і нашаткаванай зелянінай.
|