-агурок доўгі - 1 шт.
-памідоры - 2 шт.
-мята - 1 пучок
Для запраўкі:
-ёгурт - 5 ст. лыжак
-воцат яблычны - 1 г. лыжка
-часнык - 1 зубчык
-мёд - 1 г. лыжка
-соль - па густу
-перац - па густу
Нарэзаць агурок тонкімі кружочкамі і пакласці ў друшляк. Затым пасыпаць соллю, даць сцячы ўтварыўшамуся соку (каля паўгадзіны) і абсушыць на папяровых сурвэтках.
Мяту дробна нарэзаць. Памідоры нарэзаць тонкімі кружочкамі і раскласці ў салатніцы пластамі - агуркі, памідоры і мяту, паліваючы кожны пласт запраўкай.
Падрыхтоўка запраўкі.
Ёгурт змяшаць з яблычным воцатам, дадаць раздушаны часнык, мёд, соль, перац і перамяшаць.
|