-агурок - 3-4 шт.
-соль - па густу
-воцат - па густу
-алей - па густу
-перац салодкі чырвоны молаты - па густу
-перац чорны молаты - па густу
-смятана (па жаданні) - 2-3 ст. лыжкі
Ачысціць 3-4 добрыя, свежыя агурка, зрэзаць канцы, паспрабаваць на густ, ці няма гаркаты.
Нашаткаваць агуркі і паскладаць у салатніцу, некаторы час даць пастаяць, а потым добра адціснуць, пасаліць і зноў даць паўгадзіны-гадзіну пастаяць і яшчэ раз адціснуць.
Потым пакласці адціснутыя агуркі ў салатніцу і паліць сумессю воцату з алеем, пасыпаць салодкім чырвоным перцам і паперчыць чорным.
Добра размяшаць і пакінуць яшчэ на 3-4 гадзіны, каб воцат добра ўвабраўся.
Перад падачай на стол можна паліць некалькімі лыжкамі смятаны. (Гэта робіцца толькі ў тым выпадку, калі агуркі не пасыпаны перцам.)
|