-курыца - 1 шт.
-бульба - 500 г
-агуркі салёныя - 300 г
-лісце салаты - 100 г
-гарошак зялёны кансерваваны - 120 г
-яйкі - 6 шт.
-крабы - 60 г
-чарнасліў - 15 г
-соус - 420 г
-зеляніна пятрушкі - па густу
-спецыі - па густу
-соль - па густу
-цукар - па густу
Адварыць ці падсмажыць тушку курыцы.
Адлучыць мяса ад скуры і костак.
Мяса нарэзаць лустачкамі,
пакінуўшы доўгія кавалачкі для ўпрыгожвання салаты.
У рондаль скласці нарэзанае лісце салаты, мяса курыцы, нарэзаную
кубікамі вараную бульбу, агуркі, вараныя яйкі і зялёны гарошак.
Усё заправіць соусам з маянэза і смятаны.
Перамяшаць, дадаўшы па густу соль, молаты перац, цукар.
Выкласці салатную масу горкай на лісце салаты ў салатнік і
ўпрыгожыць па крузе кружочкамі яйка, кавалачкамі крабаў,
змочанымі ў соусе, доўгімі лустачкамі мяса курыцы,
чарнаслівам без костачак і галінкамі пятрушкі.
|