-буйныя баклажаны - 2 шт.,
-востры перац чылі - 1 шт.,
-балгарскі перац - 1 шт.,
-малады часнык - 4 зубчыка,
-морква сярэдняй велічыні - 1 шт.,
-памідор - 1 шт.,
-рафінаваны алей - 3 ст. лыжкі,
-рэпчатая цыбуля сярэдняй велічыні - 1 шт.,
-светлы соевы соус - 1 ст. лыжка,
-зеляніна кінзы,
-соль - па густу.
1. Баклажаны вымыць, нарэзаць уздоўж пласцінамі таўшчынёй каля 5 мм. Кожную пласціну нарэзаць доўгай тонкай саломкай.
Пасаліць, расцерці рукамі да вылучэння соку. Пакінуць на 25 хвілін у цёплым месцы.
2. Цыбулю ачысціць, нарэзаць тонкімі паўколамі. Моркву нацерці на адмысловай тарцы ці нарэзаць саломкай.
З перцаў зрэзаць верхавіны, выдаліць насенне і нашаткаваць палоскамі таўшчынёй каля 2 мм. Перамяшаць гародніну, смажыць у разагрэтым алеі да паўгатовасці.
3. Баклажаны адціснуць, зліць сок і злучыць з гароднінай, злёгку абсмажыць.
Дадаць соевы соус, тоўчаны ці дробна насечаны часнык, нарэзаны долькамі памідор, здробненую зеляніну. Тушыць пад вечкам на працягу 15 хвілін, перыядычна памешваючы.
4. Дадаць соль, перакласці ў гліняны ці парцалянавы салатнік і падаць на стол у гарачым ці халодным выглядзе ў якасці вострай закускі
|