Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Салаты

    САЛАТА З АГУРКА І БЕЛАЙ РАДЫСКІ

    -агуркі (вялікія) - 2 шт.

    -соль - па густу

    -белая радыска - 2 шт.

    -смятана ці ёгурт - 1/4 шклянкі

    -кедравыя арэхі ці міндаль (змеленыя ў парашок) - 2 ст.л.

    -аліўкавы ці кунжутны алей - 1 ст.л.

    -чырвоны перац (молаты) - 1/4 г.л.

    -пятрушка (зеляніна, дробна насечаная) - 2 ст.л.

    -насенне індыйскага кмена (джыра) - 1/2 ст.л.

    -насенне кунжуту - 2 ст.л

     

    Агуркі ачысціць ад скуркі і насення і нацерці на буйнай тарцы. Белую радыску (гатункі выцягнутай формы) ачысціць і нацерці на буйнай тарцы. Індыйскі кмен і кунжут падсмажыць без алею і буйна размалоць.

    Пакладзіце нацёртыя агуркі ў сіта, усталяванае над міскай, і пасыпце соллю. Няхай сцякаюць, прынамсі паўгадзіны. Затым выцісніце рукамі пакінутую вадкасць.

    Пакладзіце ў міску агуркі, радыску, смятану ці ёгурт, а таксама молатыя арэхі, дадайце алей і добра перамяшайце.

    Перакладзіце салату ў дробную сервіравальную талерку і ўпрыгожце, прысыпаўшы зверху чырвоным перцам, зелянінай пятрушкі, молатым кменам і кунжутам. Падавайце пакаёвай тэмпературы ці астуджанай.

    Катэгорыя: Салаты | Дабавіў: wawkalaki (28.07.2014)
    Праглядаў: 219 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar