-паляндвіца селядца маласольнага (кожная вагай 80 г) - 8 шт.
-малако нетлустае - 0.25 л
-агурок парніковы без насення - 1 шт.
-цыбуліна маленькая - 1 шт.
-кроп - 1 пучок
-яблыка кіслае - 1 шт.
-тварог нетлусты - 100 г
-сліўкі тлустыя - 0.125 л
-перац чорны молаты - па густу
-цукар - 1 дробка
-воцат - 1 ст. лыжка
1. Селядзец пакладзіце ў рондаль, заліце нетлустым малаком і вымочвайце на працягу гадзіны.
2. Тым часам вымыйце агурок, ачысціце і разрэжце ўздоўж на 4 часці, затым нарэжце кубікамі. Цыбуліну ачысціце і пасечыце. Кроп спаласніце, страсіце ваду і дробна пасечыце. Некалькі галінак пакіньце для ўпрыгожвання.
3. Яблыка добра вымыйце, затым разам з лупінай разрэжце на 4 часці, выдаліце асяродак і нарэжце лустачкамі таўшчынёй каля 2 мм. Тварог са сліўкамі ўзбіце ў пену, запраўце перцам, цукрам і воцатам, можна не саліць.
4. Селядца выкладзіце з малака, абсушыце папяровай сурвэткай, затым накасяк нарэжце на 6 кавалачкаў. Усе кампаненты перамяшайце і салату пакіньце насычацца на 15 хвілін.
Пакладзіце ў салатніцу і ўпрыгожце галінкамі кропу. З салатай да стала падайце дыетычны хлеб са сметанкавым маслам.
Варыянты: замест агурка і яблыка селядца можна перамяшаць з зялёнай струкавай фасоллю. У гэтым выпадку замест тварагу і слівак вазьміце смятану.
|