-3 качана салаты (пажадана розных гатункаў),
-100 г зялёнага салодкага перцу,
-100 г агуркоў,
-25 г зялёнай цыбулі,
-100 г авакада.
Для запраўкі:
-30 мл цытрынавага соку,
-1 зубок часныку,
- дробка цукру,
-1 г. лыжка сталовай гарчыцы,
-75 мл аліўкавага алею.
Лісце салаты парваць на кавалачкі і змяшаць з нарэзаным саломкай
салодкім перцам, нарэзанымі лустачкамі агуркамі, авакада,
нарэзаным тонкімі долькамі.
Цытрынавы сок, цукар, гарчыцу, нацёрты на дробнай тарцы
ці прапушчаны праз прэс часнык і аліўкавы алей злучыць
у шчыльна зачыняючымся слоіку і страсянуць.
Салату заправіць і перамяшаць.
|