-100 г вадзяной салаты-крэсы ці руколы
-2 артышока
-алей аліўкавы - 4 ст.л.
-соль
-1 ст. л. цытрынавага соку
-100 г вяленых таматаў
-вінны воцат - 2 ст. л.
-75 г аліў
крок 1 У артышокаў адрэзаць сцябло і зняць 4-5 пластоў верхняга цёмна-зялёнага лісця.
крок 2 Вострым нажом адрэзаць зверху прыкладна 2-2,5 см. Падрыхтаваныя артышокі старанна прамыць.
крок 3 У вялікім рондалі закіпяціць ваду з цытрынавым сокам. Пакласці артышокі асновай уніз, ізноў давесці да кіпення. Паменшыць агонь да мінімуму, накрыць і рыхтаваць 35 хвілін. Зліць ваду, артышокі астудзіць. Разрэзаць кожны на 4 часці.
крок 4 Лісце салаты прамыць і абсушыць. Таматы дастаць са слоіка. Расол захаваць.
крок 5 Змяшаць алей з воцатам, дадаць расол ад таматаў. Пасаліць па густу. Пакласці ў салатніцу лісце крэсу, артышокі, алівы і таматы. Паліць запраўкай.
|