Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Салаты

    САЛАТА З АРТЫШОКАЎ

    -2 свежых артышока;

    -сок 2-х цытрын;

    -1 г.лыжка солі;

    -1 памідор, парэзаны;

    -1 невялікі агурок, вычышчаны і парэзаны;

    -4 салатных ліста, парэзаных тонкімі палоскамі;

    -1 пучок буйнай зялёнай цыбулі, парэзанай;

    -аліўкавы алей першага адціску (extra virgin);

    -жменя зялёных грэцкіх аліў

     

    Адрэжце ад артышокаў прыкладна 2,5 см сцябла. Выдаліце вонкавае зялёнае лісце, пакінуўшы ўнутранае жоўтае. Адрэжце прыкладна 2 верхнія см лісця з "іголкамі".

    Разрэжце артышокі напалову, затым яшчэ раз напалову. Вострым нажом выдаліце асяродак. Вельмі тонка парэжце артышокі, выкладзіце ў міску і паліце цытрынавым сокам.

    Добра перамяшайце. У вялікую салатніцу выкладзіце агуркі і памідоры, пасаліце і перамяшайце. Дадайце парэзанае салатнае лісце і зялёную цыбулю, а таксама артышокі разам з цытрынавым сокам.

    Дадайце 1 ст.лыжку аліўкавага алею, перамяшайце і паспрабуйце. Калі густ цытрыны занадта моцны, дадайце яшчэ трохі алею. Затым дадайце алівы, перамяшайце і падавайце на стол.

    Катэгорыя: Салаты | Дабавіў: wawkalaki (04.09.2014)
    Праглядаў: 244 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar