-2 свежых артышока;
-сок 2-х цытрын;
-1 г.лыжка солі;
-1 памідор, парэзаны;
-1 невялікі агурок, вычышчаны і парэзаны;
-4 салатных ліста, парэзаных тонкімі палоскамі;
-1 пучок буйнай зялёнай цыбулі, парэзанай;
-аліўкавы алей першага адціску (extra virgin);
-жменя зялёных грэцкіх аліў
Адрэжце ад артышокаў прыкладна 2,5 см сцябла. Выдаліце вонкавае зялёнае лісце, пакінуўшы ўнутранае жоўтае. Адрэжце прыкладна 2 верхнія см лісця з "іголкамі".
Разрэжце артышокі напалову, затым яшчэ раз напалову. Вострым нажом выдаліце асяродак. Вельмі тонка парэжце артышокі, выкладзіце ў міску і паліце цытрынавым сокам.
Добра перамяшайце. У вялікую салатніцу выкладзіце агуркі і памідоры, пасаліце і перамяшайце. Дадайце парэзанае салатнае лісце і зялёную цыбулю, а таксама артышокі разам з цытрынавым сокам.
Дадайце 1 ст.лыжку аліўкавага алею, перамяшайце і паспрабуйце. Калі густ цытрыны занадта моцны, дадайце яшчэ трохі алею. Затым дадайце алівы, перамяшайце і падавайце на стол.
|