-артышокі -1 штука
-апельсіны - 1 штука
-рукола - 1 пучок
-цыбуля-шалот - 1 штука
-сок цытрынавы - 2 ст. лыжкі
-алей аліўкавы extra virgin - 2 ст. лыжкі
-арэхі кедравыя абсмажаныя - па густу
-соль - па густу
-перац чорны молаты - па густу
1. Вострым нажом зрэзаць з артышока цвёрдае лісце, хвосцікі разрэзаць на 4 часці, пакласці ў міску і апырскаць сокам цытрыны.
2. З апельсіна зрэзаць лупіну і ачысціць долькі ад белых плёнак над міскай, каб не страціць сок.
3. Прыгатаваць запраўку: здрабніць цыбулю, дадаць яе да апельсінавага соку і пакінутага цытрынавага соку. Узбіць усё гэта з алеем, заправіць соллю і перцам.
4. Выкласці салату-ракет, долькі апельсіна і артышокі на талерку, апырскаць запраўкай. Пасыпаць злёгку абсмажанымі кедравымі арэшкамі
|