-артышокі - 2 штукі
-часнык - 1 зубчык
-алей аліўкавы - 3 ст. лыжкі
-соль - па густу
-сок цытрынавы - 1 ст. лыжка
-памідоры вяленыя ў алеі - 2 ст. лыжкі
-перац чорны свежазмелены - па густу
1. Парэжце артышокі на 4 часці, выкладзіце ў рондаль і заліце вадой. Дадайце здробнены часнык, аліўкавы алей і 1 гарбатную лыжку солі. Рыхтуйце, не зачыняючы вечкам, на сярэднім агні да мяккасці, прыкладна 30 хвілін. Зліце ваду і перакладзіце ў міску.
2. Змяшайце пакінуты аліўкавы алей, цытрынавы сок, дробна нарэзаныя таматы, соль і перац. Паліце сумессю артышокі і добра перамяшайце. Па неабходнасці дадайце яшчэ перцу і пакіньце на 30 хвілін пры пакаёвай тэмпературы.
|