-артышок (свежы ці кансерваваны) - 8 шт.
-сок цытрыны (калі выкарыстоўваецца свежы артышок)
-цэдра
-аліўкавы алей - 3 ст.л.
-мёд - 2 ст.л.
-цыбуля рэпчатая (сечаная) - 2 шклянкі
-пятрушка (сечаная) - 2 шклянкі
Адрэзаць сцеблы, адарваць непатрэбнае цвёрдае лісце, выдаліць верхавіну прыкладна на 2,5 см і калючкі ад пакінутага лісця (калі яны маюцца). Разрэзаць кожны артышок на 4 часці, выняць асяродак, падрэзаць рэшткі, якія тырчаць, і кавалачкі.
Пакласці ў ёмістасць з вадой цытрынавую лупіну і чацвярцінку артышокаў. У вялікую ёмістасць наліць 1 л вады, алей, цытрынавы сок, пакласці мёд і давесці сумесь да кіпення.
Дадаць артышокі, накрыць вечкам і варыць на слабым агні да размякчэння (40- 45 хвілін), сочачы за тым, каб гародніна не разварылася. (Пры выкарыстанні замарожаных артышокаў награваць іх трэба 6-8 хвілін, без папярэдняга размарожвання).
Перакласці артышокі ў салатнік, дадаць цыбулю, а вадкасць працягваць кіпяціць да сіропападобнага стану (пакуль яе аб'ём не паменшыцца да 1/2 кубка). Паліць гэтай вадкасцю артышокі, астудзіць да пакаёвай тэмпературы і пасыпаць пятрушкай.
|