Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Салаты

    САЛАТА З АРТЫШОКАЎ З ЦЫТРЫНАЙ, МЁДАМ І ЦЫБУЛЯЙ

    -артышок (свежы ці кансерваваны) - 8 шт.

    -сок цытрыны (калі выкарыстоўваецца свежы артышок)

    -цэдра

    -аліўкавы алей - 3 ст.л.

    -мёд - 2 ст.л.

    -цыбуля рэпчатая (сечаная) - 2 шклянкі

    -пятрушка (сечаная) - 2 шклянкі

     

    Адрэзаць сцеблы, адарваць непатрэбнае цвёрдае лісце, выдаліць верхавіну прыкладна на 2,5 см і калючкі ад пакінутага лісця (калі яны маюцца). Разрэзаць кожны артышок на 4 часці, выняць асяродак, падрэзаць рэшткі, якія тырчаць, і кавалачкі.

    Пакласці ў ёмістасць з вадой цытрынавую лупіну і чацвярцінку артышокаў. У вялікую ёмістасць наліць 1 л вады, алей, цытрынавы сок, пакласці мёд і давесці сумесь да кіпення.

    Дадаць артышокі, накрыць вечкам і варыць на слабым агні да размякчэння (40- 45 хвілін), сочачы за тым, каб гародніна не разварылася. (Пры выкарыстанні замарожаных артышокаў награваць іх трэба 6-8 хвілін, без папярэдняга размарожвання).

    Перакласці артышокі ў салатнік, дадаць цыбулю, а вадкасць працягваць кіпяціць да сіропападобнага стану (пакуль яе аб'ём не паменшыцца да 1/2 кубка). Паліць гэтай вадкасцю артышокі, астудзіць да пакаёвай тэмпературы і пасыпаць пятрушкай.

    Катэгорыя: Салаты | Дабавіў: wawkalaki (04.09.2014)
    Праглядаў: 242 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar