-бабы белыя – 250 г
-соль - 0.5 г. лыжкі
-чабор (цім’ян) - 0.5 г. лыжкі
-корань салеры - 0.25 шт.
-сцябло салеры - 1 шт.
-морква – 1 шт.
-цыбуля рэпчатая – 2 шт.
-масліны фаршаваныя - 20 шт.
-воцат вінны – 4 ст. лыжкі
-алей - 6 ст. лыжак
Бабы перабраць, прамыць і замачыць у халоднай вадзе на 12 гадзін. Варыць у гэтай жа вадзе з соллю і чаборам на слабым агні пад вечкам 1 гадзіну.
Сцябло салеры нарэзаць лустачкамі таўшчынёй 1см, корань салеры і моркву ачысціць і нарэзаць дробнымі кубікамі, цыбулю нарэзаць кольцамі.
Гародніну скласці ў сатэйнік, дадаць 1-1,5 кубкі вады і тушыць пад вечкам 15 хвілін. Адкінуць на сіта і даць сцячы вадкасці.
Бабы з гароднінай выкласці ў салатніцу, паліць сумессю алею з воцатам і пасыпаць нарэзанымі палоўкамі маслін.
Даць салаце настаяцца пад вечкам паўгадзіны, упрыгожыць палоскамі салодкага перцу, зелянінай і падаваць да стала.
|