-баклажаны - 1 шт.
-памідоры - 6-7 шт.
-салодкі перац – 1 шт.
-алей - 100 мл
-зеляніна кропу ці пятрушкі – 20 г
-перац молаты чорны - па густу,
-соль - па густу.
Нарэзаныя кружочкамі баклажаны пасаліць і даць ім пастаяць 15-20 хвілін, каб выцякла гарката.
Затым кружочкі баклажанаў адціснуць і падсмажыць на алеі да гатовасці.
На дно салатніцы паскласці пласт баклажанаў, пасыпаць сечанай зелянінай, а зверху паскласці пласт нарэзанага кружочкамі перцу.
Заліць усё праваранымі і працёртымі праз сіта памідорамі.
Затым у тым жа парадку працягнуць чаргаванне баклажанаў і зеляні, заліваючы кожны пласт сокам памідораў і злёгку запраўляючы соллю.
Вытрымаць 3 гадзіны ў холадзе, пасля чаго падаваць салату да стала.
|