-400 г баклажанаў,
-200 г салодкага перцу,
-зеляніна пятрушкі,
-5-6 зубкоў часныку,
-2 г. лыжкі воцату,
-3-4 ст. лыжкі (пажадана аліўкавага) алею,
-соль - па густу.
Баклажаны вымыць і нарэзаць тонкімі падоўжнымі лустачкамі, пасаліць, даць ім пастаяць 15-20 хвілін, адціснуць і падсмажыць.
Затым астудзіць і нарэзаць кожную лустачку тонкімі палоскамі.
Спячы салодкі перац, ачысціць ад скуркі і насення і таксама нарэзаць палоскамі ў даўжыню.
Нарэзаныя баклажаны і перац змяшаць, дадаць дробна нарэзаную зеляніну пятрушкі, расцёрты часнык, пасаліць, паліць салату воцатам і алеем.
|