-баклажаны - 2 кг,
-вада - 2 л,
-соль - 6 ст. лыжак.
Для соусу:
-буйная рэпчатая цыбуля - 3 шт.,
-зеляніна пятрушкі і салеры - 1 вялікі пучок,
-часнык - 6 зубчыкаў,
-рафінаваны алей - 170 г,
-сталовы воцат-150 г,
-цукар-пясок - 2 ст. лыжкі,
-вада - 3 ст. лыжкі,
-балгарскі перац - 3 шт.,
-чорны перац - 20 гарошын,
-соль - 2 ст. лыжкі.
1. Баклажаны вымыць, зрэзаць пладаножкі і донцы, пакласці ў кіпячую ваду, дадаць соль і варыць на працягу 10 хвілін.
Адкінуць на друшляк, астудзіць, нарэзаць кубікамі.
2. Балгарскі перац вымыць пад праточнай вадой, зрэзаць верхавіны, выдаліць насенне, мякаць нарэзаць тонкімі палоскамі.
Зеляніну прамыць, абсушыць, дробна нашаткаваць.
Цыбулю ачысціць, нарэзаць тонкімі кольцамі.
3. Злучыць усе інгрэдыенты, пасаліць, дадаць ваду, цукар, алей, гарошыны чорнага перцу і воцат, пакласці прапушчаны праз часныкадавілку часнык.
Пакінуць на паўгадзіны, яшчэ раз перамяшаць і пакласці ў вялікую, герметычна зачыняючуюся ёмістасць.
Вытрымаць у халадзільніку двое сутак.
4. Выкласці ў прыгожы салатнік і падаць на стол у якасці арыгінальнай халоднай закускі
|