-баклажаны – 800 г
-зялёныя алівы (без костачак) – 200 г
-памідоры (спелыя) – 400 г
запраўка:
-аліўкавы алей - 2 ст.л.
-цытрынавы сок - 4 ст.л.
-часнык (дробна сечаны) - 2 зубчыка
-базілік (нарэзаны палоскамі) - 2 пучка
-чорны перац (молаты),
-соль - па густу.
Баклажаны змясціць у разагрэтую да 220 С духоўку на 30 хвілін, пакуль лупіна не пачне тапырыцца.
Затым астудзіць гародніну, зняць скурку, выдаліць сцеблавыя часткі, а мякаць нарэзаць маленькімі кубікамі.
Алівы здрабніць лустачкамі, памідоры (таксама выдаліўшы скурку) - кубікамі.
Змяшаць ўсё з запраўкай. Да гэтай стравы падыдзе хлеб з мукі грубага памолу.
|