-баклажаны - 2-3 шт.
-рэпчатая цыбуля - 2 шт.
-зялёны кансерваваны гарошак – 100 г
-яйка - 2 шт.
-яблыкі – 100 г
-маянэз – 100 г
-гарчыца – 20 г
-часнык - па густу
-смятана – 100 г
-алей - 1-2 ст.л.
-цытрынавы сок,
-цукар,
-соль - па густу
Вычышчаныя ад скуркі баклажаны нарэзаць лустачкамі і злёгку патушыць на патэльні, апусціўшы ў разагрэты алей.
Нарэзаную кубікамі рэпчатую цыбулю дадаць у тушаныя баклажаны і тут жа выняць.
Усё астудзіць, змяшаць з зялёным гарошкам, дробна нарэзанымі яблыкамі і варанымі яйкамі, заправіць соллю, цытрынавым сокам і цукрам па густу.
Выкласці ў салатніцу і заліць соусам, прыгатаваным з маянэза і смятаны, гатовай гарчыцы і здробненага часныку.
Гатовую салату ўпрыгожыць долькамі памідораў.
|