-баклажаны – 300 г
-рэпчатая цыбуля – 150 г
-зялёны гарошак (кансерваваны) – 100 г
-яйка (звараныя ўкрутую) - 2 шт.
-яблыка - 1 шт.
-маянэз - 1/2 шклянкі
-гарчыца (гатовая) - 1 г.л.
-часнык - 2 долькі
-смятана - 1/2 шклянкі
-алей - 1 ст.л.
Баклажаны абмыць, ачысціць ад скуркі, нарэзаць лустачкамі і злёгку патушыць на патэльні на разагрэтым алеі.
Вымытую рэпчатую цыбулю нарэзаць кубікамі, апусціць у тушаныя баклажаны і тут жа выняць ўсё.
Астудзіць, змяшаць з гарошкам, дробна нарэзаным яблыкам і яйкамі, нарэзанымі кубікамі, заправіць соллю, цытрынавым сокам і цукрам па густу.
Выкласці ў салатнік і заліць соусам, прыгатаваным з маянэза са смятанай, гатовай гарчыцай і часныком.
Упрыгожыць долькамі памідораў.
|