-300 г баклажанаў,
-50 мл аліўкавага алею,
-150 г рэпчатай цыбулі,
-100 г зялёнага кансерваванага гарошку,
-50 г кансерваванага балгарскага перцу,
-100 г яблыкаў,
-цукар,
-соль.
Для запраўкі:
-50 мл аліўкавага алею,
-1 ст. лыжка сталовай гарчыцы,
-2 зубка часныку,
-сок 1 цытрыны.
Баклажаны ачысціць ад скуркі, нарэзаць лустачкамі і злёгку патушыць на патэльні ў разагрэтым аліўкавым алеі. Рэпчатую цыбулю нарэзаць кубікамі, пакласці ў патэльню з тушанымі баклажанамі, прагрэць 1 хвіліну.
Выкласці цыбулю і баклажаны з патэльні, астудзіць, змяшаць з зялёным гарошкам, нарэзаным кубікамі балгарскім перцам, дробна нарэзанымі яблыкамі, дадаць цукар, па густу пасаліць.
Выкласці ў салатніцу і заліць запраўкай, прыгатаванай з аліўкавага алею, узбітага з гарчыцай, здробненым часныком і сокам цытрыны.
|