-баклажаны (невялікія) – 200 г
-кукуруза (адвараная) – 10 г
-цытрына - 1 шт.
-кумпяк – 50 г
-цыбуля рэпчатая - 1 шт.
-зялёная цыбуля,
-часнык - па густу
-зеляніна - па густу
для запраўкі:
-памідоры (спелыя) - 2 шт.
-мяккі сыр – 100 г
-гарчыца - 1 г.л.
-перац (молаты),
-соль - па густу
-каперсы - 1 ст.л.
-салодкі перац (марынаваны) - 1 шт.
-зеляніна - 2 ст.л.
Для запраўкі здрабніць спелыя памідоры, зрабіць пюрэ з даданнем мяккага сыра, 1 г.л. гарчыцы, перцу молатага і солі.
Нарэзаць лыжку каперсаў і струк марынаванага салодкага перцу.
Дадаць у пюрэ разам з сечанай зелянінай. Баклажаны запекчы ў загадзя летняй духоўцы да мяккасці, з цёплых зняць "скурку" і нарэзаць тонкімі кружочкамі.
Кумпяк і цыбулю нарэзаць лустачкамі, часнык і зеляніну здрабніць.
У салатнік пакласці пласт баклажанаў, паліць часткай запраўкі, затым - кукурузу, ізноў паліць запраўкай.
3-і пласт - кумпяк, цыбуля, зеляніна. Паліць страву пакінутай запраўкай, пасыпаць часныком і ўпрыгожыць кружочкамі цытрын.
|