-баклажаны – 500 г
-мяса – 300 г
-морква – 200 г
-рэпчатая цыбуля – 100 г
-салодкі перац – 50 г
-чорны перац – 1 г
-часнык - 1 галоўка
-кінза,
-соль - па густу
Свежыя баклажаны нарэзаць буйнай саломкай, пасаліць і пакінуць на 30 хвілін пад прэсам для выдалення гаркаты.
Затым прамыць, выдаліць буйнае насенне, адціснуць.
У разагрэтым алеі абсмажыць дробна нарэзанае мяса, нашаткаваную тонкай саломкай моркву, цыбулю, можна дадаць яшчэ і свежыя памідоры.
Засыпаць туды ж падрыхтаваныя баклажаны, трохі нарэзанага долькамі перцу і тушыць на павольным агні да гатовасці.
Дадаць перац, часнык, кінзу.
|