-400 г баклажанаў,
-100 г памідораў,
-100 г салодкага перцу,
-50 мл алею,
-100 г зеляні пятрушкі,
-перац,
-соль - па густу.
Нарэзаныя кружочкамі баклажаны пасаліць і даць ім пастаяць 15-20 хвілін, каб знікла гарката, затым адціснуць ад соку і падсмажыць на алеі да гатовасці.
На дно салатніка паскладаць пласт падсмажаных баклажанаў, пасыпаць дробна нарэзанай зелянінай.
Зверху паскладаць пласт нарэзанага кольцамі перцу, заліць усё праваранымі і працёртымі памідорамі, затым у тым жа парадку чаргаваць пласты, дадаючы соль і заліваючы сокам памідораў.
Вытрымаць 3 гадзіны на холадзе, пасля чаго салату падаць да стала.
|