-баклажаны - 2 шт.
-сыр – 100 г
-часнык - 5 зубчыкаў
-маянэз - 3 ст.л.
-агуркі - па густу
-памідоры - па густу
-яйка (варанае) - па густу
-зеляніна
для запраўкі:
-аліўкавы алей - 150 мл
-цытрынавы сок - 4 ст.л.
-часнык (здробнены) - 2 зубчыкаў
-перац (молаты),
-соль - па густу.
Баклажаны ачысціць ад скуркі, нарэзаць лустачкамі таўшчынёй 5 мм і паскладаць у адзін пласт на патэльню.
Трохі пасаліць, вышмараваць цёртым (ці даўленым) часныком, маянэзам і пасыпаць нацёртым на буйнай тарцы сырам.
Такім чынам пакласці некалькі пластоў і запекчы ў духоўцы да залацістай скарыначкі.
Выкласці печаную гародніну на плоскую талерку, нарэзаўшы кубікамі. Вакол раскласці кружочкі агуркоў, памідораў і яйкаў.
Паліць запраўкай і ўпрыгожыць зелянінай.
|