-400 г баклажанаў,
-200 г вешанак,
-200 г памідораў,
-100 г рэпчатай цыбулі,
-200 мл таматавага соку,
-20 мл белага сталовага віна,
-100 г аліўкавага алею,
-сок 1 цытрыны,
-соль - па густу,
-перац чорны молаты - па густу,
-пярынкі зялёнай цыбулі - для ўпрыгожвання,
-лісточкі базіліка - для ўпрыгожвання.
Баклажаны нарэзаць кубікамі і замачыць у вадзе з даданнем соку цытрыны. Рэпчатую цыбулю нарэзаць дробнымі кубікам і, абсмажыць з падрыхтаванымі баклажанамі, затым пасаліць, паперчыць, заліць таматавым сокам і пратушыць 5 хвілін. Вешанкі для салаты абсмажыць на аліўкавым алеі з даданнем белага віна, солі і перцу. Памідоры нарэзаць кружочкамі і злёгку падпякчы ў духоўцы. У цэнтр талеркі пакласці баклажаны, зверху - абсмажаныя вешанкі. Упрыгожыць гэтую горку лісцікамі базіліка. Па краі талеркі паскладаць лустачкі памідораў і пярынкі зялёнай цыбулі.
|