-баклажаны (смажаныя) – 400 г
-зеляніна - па густу
-алей
-мука
для запраўкі:
-бульба - 4 шт.
-салера (корань) - 1 шт.
-морква - 2 шт.
-вяндліна – 200 г
-сметанкавае масла – 125 г
-мука - 1/2 шклянкі
-курыны булён.
Для запраўкі адварыць бульбу і корань салеры. Па асобнасці прыгатаваць са зваранай гародніны пюрэ (у кухонным камбайне ці працерці праз сіта).
Моркву здрабніць і бланшаваць да мяккасці. Нарэзаную вяндліну злёгку абсмажыць.
У невялікім рондалі разагрэць сметанкавае масла, патушыць у ім паўшклянкі мукі - 2 хвіліны, дадаць курыны булён, здробненыя лісцікі салеры і кіпяціць на слабым агні да загусцення, прыкладна 30 хвілін.
Затым дадаць пюрэ і кіпяціць яшчэ 20 хвілін. Баклажаны нарэзаць кубікамі і паскладаць роўным тонкім пластом у салатнік.
Паліць іх запраўкай, пакласці яшчэ пласт і зноў паліць запраўкай. Даць страве трохі пастаяць, а перад падачай упрыгожыць зелянінай.
|