-баклажаны - 3 шт. сярэдняга памеру
-алей
-зялёная цыбуля - 5-6 шт.
-часнык - 6 зубчыкаў
-імбір свежы - 1 ст.л.
-перац чылі - 1 шт.
для соусу:
-соевы соус - 4 ст.л.
-карычневы цукар - 2.5 ст.л.
-воцат (5%-ны) - 2 ст.л.
-вада - 3 ст.л.
-соль,
-перац - па густу.
Баклажаны разрэзаць уздоўж напалову, затым кожную частку - на 8 "пальчыкаў", пасля чаго абсмажыць у гарачым алеі. Для соусу змяшаць усе інгрэдыенты.
Цыбулю дробна парэзаць, часнык парэзаць тоненькімі долькамі, свежы імбір нацерці, перац чылі нарэзаць тонкімі кольцамі.
У асобным посудзе абсмажыць на працягу 1-2 хвілін цыбулю, часнык, імбір і перац чылі.
Дадаць баклажаны, соус, пагатаваць 3 хвіліны.
|