-1/2 вілка капусты,
-1 апельсін,
-1 невялікі кіслы яблык,
-сок 1 цытрыны,
-1/2 слоікі маянэза,
-соль па густу.
Капусту нашаткуйце, пасаліце і ператрыце рукамі да вылучэння соку. Дадайце цытрынавы сок і пастаўце ў халадзільнік на гадзіну, каб капуста прапіталася цытрынавым сокам. Яблык ачысціце ад скуркі, выражце асяродак і натрыце мякаць на тарцы. Апельсін ачысціце ад лупіны, падзеліце на долькі і парэжце кавалачкамі. Усё перамяшайце, запраўце маянэзам і выкладзіце ў салатніцу. Перад падачай на стол упрыгожце кружочкамі апельсіна і долькамі яблыка.
|