-400 г браколі,
-100 г апельсінаў,
-100 г белага вінаграда без костачак,
-1/2 цытрыны,
-50 мл аліўкавага алею,
-1 ст. лыжка гарчыцы,
-соль,
-перац - па густу.
Адлучыць суквецці браколі ад сцяблінак, прамыць і нарэзаць сцяблінкі. Пакласці іх у кіпячую падсоленую ваду і варыць 3-4 хвіліны. Затым пакласці суквецці і варыць яшчэ 2-3 хвіліны. Даць сцячы вадзе, прамыць у халоднай вадзе. Вострым нажом зняць апельсінавую цэдру, разрэзаць на тонкія палоскі, патрымаць 5 хвілін у кіпячай вадзе, адкінуць на друшляк. Падзяліць апельсін на долькі, долькі нарэзаць лустачкамі, сабраць выцякаючы сок. Змяшаць апельсінавы сок з сокам цытрыны, дадаць гарчыцу і аліўкавы алей. Змяшаць браколі, лустачкі апельсінаў і вінаград, нарэзаны на палоўкі. Выкласці на талерку, паліць соусам, упрыгожыць салату палоскамі апельсінавай цэдры.
|