-400 г брусэльскай капусты,
-100 г зялёнай цыбулі,
-50 г рэпчатай цыбулі,
-100 г памідораў,
-100 г салодкага перцу,
-1 цытрына,
-цукар,
-чорны молаты перац,
-соль,
-75 мл алею,
-зеляніна.
Качанчыкі капусты нарэзаць лустачкамі, рэпчатую цыбулю нарэзаць паўколамі, зялёную - кольцамі. Памідоры нарэзаць тонкімі лустачкамі, перац - паўколамі. Усю гародніну перамяшаць, заліць цытрынавым сокам, выціснутым з цытрыны, і даць пастаяць на холадзе 1-2 гадзіны. Пасля гэтага дадаць у салату па густу цукар, соль і молаты перац, заправіць алеем і перамяшаць. Упрыгожыць салату галінкамі зеляніны.
|