-бурак (вараны) – 400 г
-воцат (3%) - 1 г.л.
-насенне кмена - 1 г.л.
-соус хрэн - 1 ст.л.
-цукар - 1 г.л.
-жэлацін – 4 г
-маянэз - 4 ст.л.
-карнішоны – 40 г
-соевы соус - 1 г.л.
-соль - па густу
-зеляніна пятрушкі і базіліка - па густу.
Бурак ачысціце і нарэжце доўгай саломкай. Бурачны адвар (1 шклянка) працэдзіце, дадайце соль, воцат, кмен, хрэн, цукар, давядзіце да кіпення, астудзіце.
Бурак пакладзіце ў прыгатаваны марынад і вытрымайце 3-4 гадзіны на холадзе. Жэлацін замачыце ў халоднай вадзе да набракання, затым адкіньце на сіта. З 1/2 шклянкі адвара, у якім марынаваўся бурак, прыгатуйце жэле.
Для гэтага ў адвар дадайце набрыняўшы жэлацін, давядзіце да кіпення і астудзіце ў халадзільніку. Прыгатаванае жэле пасечыце.
У маянэз дадайце здробненыя карнішоны і соевы соус, перамяшайце. Пры падачы бурак выкладзіце ў салатнік, паліце соусам, аформіце сечаным жэле і галінкамі зеляніны.
|