-300 г бурака,
-50 г ядраў грэцкіх арэхаў,
-1 ст. лыжка воцату,
-2 ст. лыжкі здробненай зеляніны каляндры,
-3 галоўкі рэпчатай цыбулі,
-2 зубка часныку,
-1 г. лыжка хмелі-сунелі,
-'/2 г. лыжкі молатай каляндры (кінзы),
-молаты чырвоны перац,
-соль.
Бурак адварыць ці запекчы, нацерці на буйнай тарцы. Прыгатаваць соус з тоўчаных арэхаў і часныку, дробна нарэзанай зеляніны каляндры, сухіх рэзкіх затавак, воцату.
Пасаліць. Змяшаць бурак з нарэзанай паўколамі рэпчатай цыбуляй і балгарскім перцам. Заправіць салату соусам, выкласці ў салатніцу. Упрыгожыць кольцамі балгарскага перцу і арэхамі.
|