-бурак – 500 г
-воцат - 1/2 шклянкі
-хрэн (корань) - 2 шт.
-лаўровы ліст - 1 шт.
-перац - 5-6 гарошын.
Не вычышчаны ад скуркі бурак сварыць, астудзіць, ачысціць і нарэзаць тонкімі лустачкамі. Закіпяціць ваду з воцатам, дадаўшы па густу спецыі, соль, цукар.
Нацерці на тарцы з буйнымі адтулінамі ці наскрэбці габлюшкай хрэн. Выкласці бурак пластамі ў керамічны ці шкляны посуд, перасыпаўшы кожны пласт хрэнам.
Заліць падрыхтаваным марынадам. Захоўваць у халодным месцы. Салата будзе гатова да ўжывання праз 1-2 дні.
|