-бурак адвараны – 400 г
-капуста марская (кансерваваная) – 200 г
-бульба – 100 г
-морква (адвараная) – 80 г
-цыбуля рэпчатая – 40 г
-алей аліўкавы - 4 ст.л.
-салера (корань) - 1 шт.
-пятрушка (зеляніна) - па густу
-сок цытрынавы - па густу
-соль - па густу.
Вараныя бурак і моркву нарэзаць саломкай, а бульбу - кубікамі. Вычышчаны і вымыты корань салеры нацерці на тарцы з буйнымі адтулінамі.
Падрыхтаваную гародніну злучыць з кансерваванай марской капустай, дадаць дробна нарэзаную рэпчатую цыбулю, цытрынавы сок, соль і заправіць аліўкавым алеем.
Гатовую салату выкласці ў салатнік, зверху пасыпаць дробна нарэзанай зелянінай пятрушкі.
|