-бурак (адвараны) - 2 шт.
-курыца вэнджаная (грудкі ці бедрышкі) - 300 г
-фасоль кансерваваная (чырвоная) – 400 г
-яйка (варанае) - 2-3 шт.
-цыбуля рэпчатая - 1 шт.
-алей (для абсмажвання) - 1 ст.л.
-цыбуля рэпчатая - 1 шт.
-маянэз - па густу
-цукар - 1 дробка.
Вэнджаную курыцу нарэзаць невялікімі кубікамі. Вараны бурак нацерці на сярэдняй тарцы, дадаць да курыцы. Па аб'ёму бурака павінна быць у 1,5-2 разы больш курыцы.
Са слоіка з фасоллю зліць вадкасць, фасоль дадаць да курыцы і бурака. Цыбулю дробна нарэзаць, абсмажыць у алеі. Пры жарцы цыбулі можна дадаць дробку цукру.
Для цыбулі ён дае залацісты колер, а ў гатовай страве выступае, як узмацняльнік густу. Вараныя яйкі ачысціць, парэзаць. Астуджаную цыбулі і яйкі дадаць у салату. Дадаць маянэз, перамяшаць.
|