-капуста свежая нашаткаваная - 750 г,
-цыбуля рэпчатая нарэзаная - 50 г,
-хрэн нацёрты - 10 г,
-яблыкі свежыя нарэзаныя -120 г,
-воцатная эсэнцыя - 32 г,
-алей - 60-80 г,
-соль павараная,
-перац чорны,
-лаўровы ліст,
-гваздзіка,
-карыца - па густу.
Свежыя шчыльныя яблыкі мыюць, наразаюць тонкімі лустачкамі, выдаляючы пры гэтым насеннае гняздо, пладаножку і рэшткі кубачка. Корань хрэна старанна мыюць, чысцяць ад покрыўнага пласта і дзяруць на дробнай тарцы.
Нашаткаваную чырвонакачанную капусту тушаць у падсоленай вадзе (20-30 г солі на 1 л вады) да паўгатовасці, пасля чаго дадаюць дробна нарэзаную цыбулю, лустачкі яблыкаў, хрэн, лаўровы ліст, перац, карыцу, гваздзічку і алей.
Затым на невялікім агні даводзяць да кіпення, дадаюць воцатную эсэнцыю і гарачы прадукт расфасоўваюць у слоікі. Стэрылізуюць у кіпячай вадзе: 0,5 л - 35 хвілін, 1 л - 45 хвілін. |