-300 г чырвонакачаннай капусты,
-100 г салодкіх яблыкаў,
-25 г хрэна,
-25 г сечаных ядраў грэцкіх арэхаў,
-сок 1 цытрыны,
-100 мл чырвонага моцнага віна,
-2 дробкі солі,
-1 дробка цукру,
-1 дробка чорнага перцу.
Капусту тонка нашаткаваць. Неабчышчаныя яблыкі нацерці на буйнай тарцы, выдаліўшы насенне.
Хрэн нацерці на дробнай тарцы, змяшаць з капустай і яблыкамі, апырскаць цытрынавым сокам, змяшаным з 1 ст. лыжкай вады, соллю і цукрам.
Добра размяшаць, апырскаць віном і зноў размяшаць, адначасова дадаючы чорны перац. Салату пасыпаць тоўчанымі арэхамі. |