-300 г чырвонакачаннай капусты,
-50 г рэпчатай цыбулі,
-50 г міндаля,
-100 г яблыкаў,
-100 мл сталовага чырвонага віна,
-50 мл аліўкавага алею,
-1 ст. лыжка гарчыцы,
-зеляніна пятрушкі,
-цукар,
-соль,
-чорны молаты перац - па густу.
Капусту тонка нашаткаваць і пасаліць, цыбулю нарэзаць тонкімі паўколамі, вычышчаныя яблыкі - саломкай; міндаль апарыць кіпенем, ачысціць ад скуркі, тонка нарэзаць.
Капусту, цыбулю, яблыкі і міндаль змяшаць. Гарчыцу расцерці з алеем, дадаць зеляніну і, расціраючы, павольна ўвесці віно.
У атрыманы соус дадаць соль, цукар, перац і заправіць салату. Усё старанна перамяшаць і пакласці ў салатніцу. |